10 huhtikuun

Mitä on intialainen päähieronta?

0  comments

Mitä on intialainen päähieronta? Se on hartioiden, niskan ja pään hieronta, joka voi helpottaa erityisesti niska- ja pääkipuasi. Hieronta on todella rentouttavaa, joten se lievittää stressiä. Stressillä on paljon haittavaikutuksia kehoon ja mieleen. Rentoutuminen voi parantaa myös unenlaatuasi ja helpottaa nukahtamaan.

Sopiiko intialainen päähieronta minulle? 

Intialainen päähieronta sopii hyvin, jos kärsit niskan ja pään kivusta. Särky on yleistä esimerkiksi toimistotyöntekijöille, jotka saattavat altistua huonolle työasennolle tai näytön tuijottamiselle. Jos olet stressaantunut töistä tai muusta elämästä, niin hieronta voi toimia nopeana ja tehokkaana stressin lievittäjänä. Myös uniongelmista kärsiessäsi voit hakea helpotusta intialaisesta päähieronnasta. 

Helpotusta stressiin

Stressi on monelle yleinen vaiva

Stressi on vaiva, josta useimmat kärsivät jossain kohtaa, enemmän tai vähemmän. Sen vaikutus kehoon ja mieleen on usein haitallisempaa kuin luullaan. Stressin aiheuttamia erilaisia ongelmia on paljon. Esimerkiksi pääkipu ja vatsavaivat voivat olla stressin aiheuttamia fyysisiä oireita, kun taas univaikeudet ja ärtyvyys voivat olla esimerkki mielen oireista. Tämän takia intialaisen päähieronnan rentouttava ja stressiä lieventävä vaikutus voi toimia hyvänä terveytesi edistäjänä.

Fyysiset jumit auki 

Intialainen päähieronta helpottaa yleisiin jumeihin 

Intialaisen päähieronnan hartioiden, niskan ja pään käsittely avaa mahdollisia fyysisiä lihasjumeja. Ne johtuvat usein yksipuolisesta rasituksesta, kuten tietyn liikkeen jatkuvasta toistamisesta. Niskan ja pään alueen jumit ovat yleinen syy pää- ja lihaskipuun. Erityisesti pään alueen jumit jäävät muissa hieronnoissa hyvin usein huomioimatta toisin kuin intialaisessa päähieronnassa. 

Miten hieronta toimii? 

Intialaisen päähieronnan rentouttava ja stressiä lievittävä vaikutus johtuu sekä kosketuksen vaikutuksesta mieleen että fyysisten jumien avautumisen aiheuttamasta hyvän olon tunteesta. Kosketus aktivoi kehon hyvään oloon vaikuttavia elimistön hormooneita, kuten serotoniinia ja kortisolia. Kosketus voi madaltaa elimistön kortisolihormonin määrää ja laskea verenpainetta. Serotoniini on aivojen välittäjäaine, jonka puute voi ilmetä alakulona, masennuksena ja kroonisena väsymyksenä. 

Intialaisen päähieronnan tausta

Intialainen päähieronta perustuu ainakin kaksituhatta vuotta vanhaan intialaiseen ayurveda lääketieteeseen. Intialainen päähieronta eli champissage tulee hindin sanasta champi eli päänhieronta. Lännessä päähieronta on suhteellisen uusi ilmiö, joka yleistyi 1970-luvulla sokean terapeutti Narendra Mehtan toimesta. Mehta huomasi, että pää jäi usein hieronnassa huomioimatta. 

Rentouttava intialainen päähieronta – myös Elämänpuodilla

Mihin sinä tarvitsisit hierontaa?

Intialainen päähieronta on lyhyesti kuvailtuna siis hartioiden, niskan ja pään alueen rentouttavaa hieronta. Saatat olla päähieronnan tarpeessa, jos kärsit niskan ja hartioiden alueen lihaskivusta tai päänkivusta. Lihasjumien avautuminen parantaa usein elämänlaatua. Myös stressaantuneena tarvitset helpotusta, johon päähieronta voi auttaa. Lopputuloksena saat keveän ja rentoutuneen olon, jolloin unikin tulee helpommin. 

Monet asiakkaamme ovat olleet epätietoisia hieronnasta, mutta rentouttava kokemus on auttanut heitä paljon. Saitko blogistamme tietoa, mitä on intialainen päähieronta ja olisiko siitä sinulle apua? Usein särkyistä, univaikeuksista tai stressistä kärsivät saavat helpotusta kuullessaan muiden vinkkejä ja kokemuksia. Kerrothan siis kommenteissa, millaisia kokemuksia sinulla on hieronnasta ja mitä vinkkejä antaisit muille.


Tags

hieronta, Intialainen päähieronta, stressi


You may also like

Helppo pipo-ohje ilmaiseksi

Helppo pipo-ohje ilmaiseksi
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>