Sandnes Garn

Silje alpakkalanka

4,80 

Silje on 100 % puhdas alpakkalanka vaativalle ja laatutietoiselle neulojalle.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Kuvaus

Alpakkalanka Silje on 100 % puhdasta alpakkavillaa vaativalle ja laatutietoiselle neulojalle. Lanka on uskomattoman pehmeä ja miellyttävä iholla.

Silje-alpakkalangan ominaisuuksiin kuuluu myös hyvä eristävyys, mikä tarkoittaa, että langasta neulotut asusteet pitävät kylmän loitolla. vaikka eivät ole kovin paksuja. Alpakan lämmöneristävyys on noin neljä kertaa lampaanvillaa vahvempaa. Palelevat sormet ja varpaat nauttivatkin alpakkasukkien ja -lapasten miellyttävästä lämmöstä erityisen paljon.

Koska alpakanvilla on pitkäkuituista ja elastista eli joustavaa, se ei nukkaa eikä siitä irtoa kuituja niin herkästi kuin lampaanvillasta. Tästä syystä alpakanvillasta valmistettu vaate onkin pitkäikäinen ja kestävä.

Koska langasta puuttuu lampaanvillalle tyypillinen karheus alpakkavillan pitkäkuituisuudesta johtuen, soveltuu alpakkalanka usein myös herkkäihoiselle sekä sellaisille, joille lampaanvillan karheus aiheuttaa kutinaa. Lampaanvillassa luontaisesti oleva lanoliini eli lampaanrasva puuttuu myös täysin alpakkavillasta eli alpakkavilla on aidosti pehmeää. Alpakkalangoille ollaan harvoin allergisia eli alpakka soveltuu erinomaisesti myös useimmille ihmisille, joille lampaanvilla aiheuttaa allergisia- tai astmaattisia reaktioita.

Puikkosuositus: 3,5-4 mm

Hoito-ohje: Konepestävä 30°C villaohjelmalla, valmistaja suosittelee käyttämään villanpesuainetta. Huuhteluaineen käyttöä ei suositella.

Huom. Saatavilla olevat värit näkyvät verkkokaupassa. 

Langan valmistaa Lankavalle norjalainen Sandnes Garn, jonka alpakkalanka tuotetaan Perussa ja Boliviassa. Alpakkavilla on aina mulesing-vapaata. Lue lisää Sandnes Garn -langoista valmistajan sivuilta https://www.sandnesgarn.no/

 

 

Lisätiedot

Paino50 g