fbpx

Raparperia hillona leivän päälle

Oletko kokeillut raparperia hillona leivän päälle? Jos et, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Maustettu raparperihillo on herkkua niin leivän päällä kuin erilaisten ruokien lisukkeena. Voit käytttää raparperihilloa jäätelössä, täytekakkuihin, raakakakkuun, jogurtissa tai vaikka jäätelön lisukkeena.

Mausteisen raparperihillon resepti

  • 500 g raparperia
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vettä
  • 250 g (intiaani)sokeria

Pese raparperin varret ja pilko raparperi valmiiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hitaasti, jotta raparperit pehmenevät eikä hillo pala pohjaan. Keitä raparperihilloa miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmentynyt ja seos on hillomaista.

Purkita hillo täysin puhtaisiin lasipurkkeihin (kuumiin) tai säilö hillo pakasterasioissa pakastimessa.

Intiaanisokerilla hillo on mausteisempi, mutta intiaanisokerin voimakas maku peittää alleen muiden mausteiden makua. Jos siis haluat kanelin, tähtianiksen ja vaniljan vivahteet hillossa, käytä taloussokeria tai miedon makuista kukkasokeria.

Vinkit onnistuneelle hillolle

  • käytä vain tuoreita raparpereja hilloon
  • valitse paksupohjainen kattila, jotta hillo ei pala pohjaan
  • tee työ täysin puhtailla välineillä
  • jos säilöt hilloa pitkään, käytä sitruunahappoa tai c-vitamiinia
  • täytä purkit aivan täyteen kuumaa hilloa, jolloin hillon jäähtyessä hillopurkkiin jää tyhjiö ja hillon säilyvyys paranee
Raparperihilloa jogurtin kanssa.