fbpx

Raparperia hillona leivän päälle

Oletko kokeillut raparperia hillona leivän päälle? Jos et, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Maustettu raparperihillo on herkkua niin leivän päällä kuin erilaisten ruokien lisukkeena. Voit käytttää raparperihilloa jäätelössä, täytekakkuihin, raakakakkuun, jogurtissa tai vaikka jäätelön lisukkeena. Mausteisen raparperihillon resepti 500 g raparperia 1 tähtianis 1 kanelitanko 1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria 2,5 dl vettä 250 g … Continued

Mausta kaakao ruokosokerilla

Rakastan kaakaota ja suklaata, ne ovat yksinkertaisesti vastustamattoman hyviä. Olen maustanut kaakaon ruokosokerilla, jolloin se on erityisen maukasta. Käytän tummaa täysruokosokeria, jonka maku on toffeemaista ja soveltuu erinomaisesti leivonnaisiin ja makeisiin juomiin. Yksinkertainen resepti sisältää vajaa rkl aitoa kaakaojauhetta 1 rkl ruokosokeria 2,5 dl luomumaitoa tilkan kermaa Aluksi sekoitan kaakaojauheen ja ruokosokerin mukissa hyvin ja … Continued

Yrttivoi maustamaan grilliruokaa

Grillaus kuuluu suomalaiseen kesään. Pihvien kera soveltuu erinomaisesti yrttivoi maustamaan grilliruokaa. Luonnonyrteistä saat nopeasti tehtyä yrttivoin samalla kun grillipihvit muhivat kypsiksi. Yrttivoita varten tarvitset vain voita, luonnonyrttejä ja muutamia minuutteja aikaa. luonnonyrttejä reilu kourallinen (silputtuna n. 1 dl) poimulehteä siankärsämöä vuohenputkea ketunleipiä 100 g suolatonta voita suolaksi hienoa Himalajan suolaa Silppua yrtit pieneen kulhoon mahdollisimman … Continued

Raikas janojuoma – Yogi Tea

Kesähelteillä on ihana saada raikas janojuoma. Vesi on tietysti vanhin voitehista, mutta maustettu vesi on herkullista ja raikasta. Tee- ja yrttijuomahaudukkeista saa ihania janojuomia helposti ja nopeasti. Yogi Tea janoon Ayuverdiset yrttihaudukkeet ovat myös sopivia kylmiksi juomiksi. Raikas makuyhdistelmä syntyy esimerkiksi Stomach Ease tai Ginger Orange -haudukkeista. Lakritsan ystävät lisäävät juomaan lakritsarouhetta vahvempaa makua antamaan. … Continued

Kuppikakut härkäpavusta

Kuppikakut ovat trendikäs leivonnainen, joka sopii juhlavaankin tilaisuuteen. Härkäpavusta on helppo leipoa gluteenittomia ja kuohkeita kuppikakkuja. Salaisuus piilee intiaanisokerissa, josta leivonnainen saa erityistä kuohkeutta ja hurmaavan maun. Tämän reseptin avulla voit tehdä myös maidottomia kuppikakkuja. Härkäpaputaikina tarttuu herkästi kiinni paperivuokiin, joten kannattaa suosia silikonimuotteja. Vaihtoehtoisesti voi muffinssipellin kupit öljytä kevyesti. Kuppikakkutaikina 3 kananmunaa 3 dl … Continued

Saksankirveli – vanhojen puutarhojen mauste- ja lääkekasvi

Saksankirveli on vanha maustekasvi, jota löytää monista vanhoista puutarhoista villiintyneenä. Saksankirveliä on käytetty mauste- ja lääkekasvina ja se oli yksi säätyläisten ja pappiloiden hyötypuutarhoiden kasvi jo 1800-luvulla. Rohtona saksankirveliä on käytetty edistämään ruoansulatusta, kouristuksia laukaisemaan sekä limaneritystä lisäämään. Lievästi diureettisena eli nesteenpoistoa lisäävänä saksankirveliä on käytetty myös turvotuksia poistamaan. Saksankirvelillä uskottiin olevan maidoneritystä lisääviä vaikutuksia, … Continued

Vuorenkilpi – siperian tee

Onko vuorenkilpi kasvina tai siperian teenä tuttu? Useimmille vuorenkilpi on puutarhoista tuttu koristekasvi, jota on Suomessa kasvatettu kymmeniä vuosia. Vuorenkilven käyttö ravintona on edelleen heikosti tunnettu mahdollisuus, johon kannattaisi tutustua paremmin. Vuorenkilpeä on useita lajikkeita, tavallisimmat Suomessa ovat herttavuorenkilpi ja soikkovuorenkilpi. Aasiassa vuorenkilpi kasvaa luonnonvaraisena, kotimaassamme vain istutettuina kasveina. Puutarhoissa kasvatetuista lajikkeista ravinnoksi soveltuvat molemmat … Continued

Pihlajansilmut – aromikas kevään luonnonyrtti

Kaunis pohjoinen puu pihlaja on suomalaisten pyhä puu, joka elää monissa kansantarinoissa. Pihlaja kukkii kesällä juhannuksen tienoilla kantaen oranssinpunaisena hehkuvaa marjasatoa syyspakkasien aikaan. Ravintorikkaat marjat ovat tunnettuja, mutta jo pihlajansilmuista ja lehdistä saa aromikkaita juomia ja mausteita leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Pihlajansilmut keväällä kannattaakin kerätä talteen ja valmistaa makoisia siirappeja ja juomia. Pihlajansilmujen kerääminen Pihlajansilmuja voi … Continued

Kevään luonnonyrtit – superfoodia luonnosta

Kevätauringon säteillessä ja maan paljastuessa alkavat ensimmäiset kevään luonnonyrtit nostaa vihreitä silmujaan. Havupuihin kehittyy kerkkiä ja puihin lehtisilmuja jo varhain keväällä. Varjoisissa paikoissa sekä viileämmissä notkelmissa saattaa löytyä kerkkiä ja silmuja vielä silloin, kuin auringon lämpöä eniten saaneilla puilla on jo isot lehdet. Puun silmujen alkaessa kehittyä keräysaika on hyvin lyhyt, vain muutamia päiviä. Kerkkien … Continued