10 helmikuun

Millä korvata Alafosslopi?

2  comments

**postaus sisältää linkkejä tuotteisiin, merkitty **

Elämänpuodilla vastataan todella usein kysymykseen, millä korvata Alafosslopi. Päätimme tehdä postauksen, jossa saat vastauksen nopeasti ja helposti.

Alafosslopin korvaaminen toisella langalla on haasteellista, koska ominaisuuksilta täysin vastaavaa lankaa ei ole. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä, joista voit löytää itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Yleisiä ohjeita langan korvaamiseksi toisella langalla

Muutamalla yleisohjeella pääset alkuun sopivan langan etsimisessä:

 1. Tarkista langan juoksevuus eli montako paino ja metrimäärä vyötteestä. Alafosslopin juoksevuus on 100g=100m, joten korvaavan langan pitäisi olla lähelle vastaavaa
 2. Tarkista suositeltu puikkokoko ja valitse lähelle samaa puikkosuositusta oleva lanka. Alafosslopin puikkosuositus on 5,5-6,5 mm eli korvaavassa pitäisi puikon paksuuden olla lähelle tätä.
 3. Valitse samaa laatua, edes suunnilleen. Alafosslopi on 100% villalanka, joten ensisijaisesti se kannattaa korvata jollain 100% tai lähes 100% villalangalla. Muista lankalaaduista voi tulla hyvin erilainen. Tulos voi olla silti erittäin onnistunut eli ei ole mahdotonta korvata aivan eri lankalaadulla.
 4. Tarkista neuletiheys vyötteestä. Alafosslopissa tiheys on 13 s/ 10 cm. Kun olet valinnut korvaavan langan, tee mallitilkku ja varmista, että neuletiheys on samanlainen kuin ohjeessa. Sen lisäksi varmista, että neuletilkun neulos vaikuttaa sopivalta. Jos lanka on liian ohutta niin neulos on “reikäistä” ja jos lanka on liian paksua, neulos on jämäkkää tai jopa “peltimäistä”.

Muutamia lankavinkkejä Alafosslopin korvaajaksi

Drops Alaska

Drops Alaska

 • 100 g = n. 70 m
 • 10 x 10 cm = 17 s x 22 krs
 • puikot 5 mm
 • 100 % villaa

Pehmeä laadukas villalanka, jonka kierre on kaunis ja napakka.

Drops Snow

Drops Snow**

 • 50 g = n. 50 m
 • 10 x 10 cm = 10 s x 14 krs
 • puikot 9 mm
 • 100 % villaa

Snow on yllättävän sopiva lanka, vaikka suosituspuikko on huomattavasti suurempi. Langan pehmoisen rakenteen ansiosta kuitenkin tällä valinnalla saa ihan onnistuneita neuleita. 1-säikeisenä lopputulos on erilainen kuin Alafosslopissa.

istex plotulopi hahtuvalanka

Istex Plötulopi**

 • 100 g = n. 300 m (kaksinkertaisena korvaava eli 100 g = n. 150 m)
 • n. 13 s / 10 cm (kaksinkertaisena)
 • puikot 5,5-6,5 mm (kaksinkertaisena)
 • 100 % villaa

Plötulopi on hahtuvalanka eli kehräämätön lanka. Se on täysin samaa materiaalia kuin Alafosslopi, joten neulos on hyvin samankaltainen. Värikartta on lähelle Alafosslopia eli vastaavia värejäkin on helppo löytää. Jos olet neulonut aiemminkin puseron, suosittelen kokeilemaan Plötulopia korvaajaksi.

0059 lettlopi musta

Istex Lettlopi**

 • 50 g = n. 100 m (kaksinkertaisena korvaava eli 100 g = n. 100 m)
 • n. 13 s / 10 cm (kaksinkertaisena)
 • puikot 5,5-6,5 mm (kaksinkertaisena)
 • 100 % villaa

Lettlopi on melko hyvä Alafosslopin korvaaja. Kaksinkertaisena lanka voi poiketa aavistuksen Alafosslopista, mutta neuletilkun avulla saat itsellesi sopivan tiheyden. Plötulopin ja Lettlopin välillä on vaikea sanoa, kumpi soveltuu paremmin korvaavaksi. Lettlopi kehrättynä on helppo käsitellä, mutta hahtuvalankana Plötulopi ehkä neulottaessa takertuu herkemmin “yhdeksi langaksi”, mikä voi helpottaa usealla langalla neulottaessa.

Jaathan muillekin neulojille vinkkisi, millä korvata Alafosslopi

Muillakin langoilla voi toki korvata Alafosslopin. Upeita kaarrokeneuleita on nähty pehmoisesta Drops Wishistä **ja useista muista langoista neulottuina. Suosittelemmekin kokeilemaan rohkeasti erilaisia lankoja. Tärkeintä on päättää lankaa valitessa, millaisia ominaisuuksia langalta vaatii (pehmeys iholle, konepestävyys, lämpimyys jne.).

Meitä kiinnostaa tietysti nähdä erilaisia luomuksia, joita on syntynyt Alafosslopin ohjeilla neulojilta. Jaamme vinkit mieluusti muiden neulojien iloksi ja hyödyksi. Liitä kommenttiin tai lähetä meille kuva neulepuserostasi (ja lupa julkaista se) sekä oma vinkkisi, millä korvata Alafosslopi!


Tags


You may also like

Helppo pipo-ohje ilmaiseksi

Helppo pipo-ohje ilmaiseksi
 • Alafosslopiin yhdistin kaarrokkeen yhdeksi kuvioväriksi norjalaista Sandnes Fritidsgarnia. Se on 100 % villaa ja kaksijakoinen kuten Alafosslopi. Kierteisyys on lähes sama. 50 g on 70 m. Ei mennyt pesussa miksikään. Neuleesta ei huomaa, että siihen on yhdistetty eri lankaa.

  • Tämä on hyvä valinta edelleen, Fritidsgarn on miellyttävä lanka.

   Usein aivan liikaa pelätään kahden eri langan yhdistelmää. Se on kuitenkin monesti myös tehostekeino. Samoin kahta eri lankaa käyttäen saa aivan uusia neuleita luotua, joten kannattaa rohkeasti kokeilla.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Subscribe to our newsletter now!

  >