Oman kaarrokeneuleen neulominen houkuttaisi, mutta mistä löytyisi hyvä islantilaisneuleen ohje? Kirjastojen kirjoihin on pitkät jonot eikä käsityölehtiä juuri pääse selailemaan. Kokosimme muutamia vinkkejä, joiden avulla voit löytää helpommin sopivan ohjeen omaan neuleeseesi.
Ilmainen islantilaisneuleen ohje verkosta
Internetistä löytyy muutamia ilmaisia ohjeita, jotka soveltuvat myös aloittelevalle neulojalle. Yksi suurimmista ilmaisista ohjekirjastoista on norjalaisen lankavalmistajan Drops Designin ohjepankki. Linkistä saat heti naisten kaarrokeneuleiden ohjeita, mutta voit hakea ohjepankista myös ohjeita todella suureen määrään neule- ja virkkuutöitäsi.

Vinkki: Drops Karisma, Lima, Air ja Merino Extra Fine langat ovat helposti vaihdettavissa Lettlopi-lankaan. Drops Snow vastaa paksuudeltaan ja juoksevuudeltaan Alafosslopi-lankaa.
Maaru Moilasen Juutua-ohje verkosta
Yksi suosituimmista malleista on Maaru Moilasen Juutua eikä ihme, kauniin neuleen ohje on julkaistu ilmaiseksi Kotivinkin verkkosivulla. Juutua on helppo neuloa, vaikka onkin hyvin näyttävä neule.
Maaru Moilasen suosittuja neuleohjeita on myös kirjoina. Kun kirjastojen jonot ovat pitkiä, niin poikkea lähimmässä kirjakaupassa tai lankaliikkeessä tutustumassa Moilasen neulekirjoihin.

Islantilaisneuleen ohje kirjoista
Islantilaisneuleille on useita kirjoja pullollaan ohjeita. Kirjat ovat suosittuja, joten saat myytyä kirjan melko helposti kun et tarvitse sitä enää itse eli hyvä neuleohjekirja on ihan järkevä sijoitus – ainakin runsaammin neulovalle.
Jos etsit aloittelijalle sopivaa kirjaa, niin Riddari-ohjeen sisältävä Islantilaisia neuleita on yksi parhaista valinnoista. Kirjassa on Riddarin lisäksi 64 muuta ihanaa ohjetta, joten siitä löytää varmasti jokaisen mieleen olevan kaarrokeneuleen. Kirjan neuleet näet ennakkoon myös Ravelrystä, josta voit ostaa ohjeita myös yksittäisinä ohjeina.
Suomalaisella Novitallakin on ilmaisia ohjeita
Novitakin on mukana kaarrokeneuleiden trendissä ja julkaissut sekä maksullisia että maksuttomia ohjeita. Yksi ilmaisista ohjeista on verkosta saatava Vuorikiipeilijä-kaarrokeneule. Ohjeen Natura-lanka vaihtuu helposti Novitan omaan Icelandic Wool -lankaan, joka on pehmeä villalankasekoite (islantilaista villaa ja muuta villaa).
Novitan Icelandic Wool- ja Natura-langat vaihdat helposti myös Lettlopiin tai Dropsin Karismaan, Limaan sekä muihin vastaavan paksuisiin lankoihin.

Islantilaisneuleen ohje maksullisista ohjepankeista
Verkossa on myös useita ohjepankkeja, joista voi ostaa yksittäisiä ohjeita. Yksi suosituimmista on Ravelry. Ensimmäisellä kerralla Ravelryyn pitää luoda tili, joka on täysin maksuton eikä velvoita ostoihin. Kun olet kirjautunut Ravelryyn, voit hakea ohjetta hakusanoilla tai erilaisilla hakuehdoilla. Islantilaisneuleita löytyy esimerkiksi hakusanalla “icelandic” (linkki avautuu kirjautumissivulle, jollet ole jo kirjautunut Ravelryyn valmiiksi).
Istexin omat ohjeet islantilaisneuleille
Suosituimpia islantilaisneuleita luonnollisesti on suunniteltu Islannissa, jossa lopi-langatkin valmistetaan. Istex on julkaissut osan ohjeista ilmaisina ja osa on maksullisia. Voit sivulta etsiä ohjeita englanninkielellä, mutta joukosta löytyy ainakin yksi suomenkielinen ohje.
Istexin omia ohjeita on julkaistu myös painettuina kirjasina, joita voit tilata melko edulliseen hintaan verkkokaupoista tai ostaa Istexin lankoja myyvistä lankaliikkeistä. Kirjojen sisältö on nähtävissä ennakkoon verkossa eli voit selata kirjan mallit ennen ostopäätöstäsi.
Ohjeet englanniksi?
Aloittelevan neulojan on helpompi seurata suomenkielistä ohjetta, mutta sanaston tullessa tutuksi voi hyvin myös valita englanninkielisiä ohjeita. Blogistamme löytyy sanasto, jonka avulla on helppo kääntää englanninkielinen ohje suomeksi.
Islantilaisneuleen ohjeiden selaaminenkin inspiroi neulomaan. Mikä islantilaisneuleen ohje on sinusta ihan paras? Entä minkä kaarrokepuseron haluaisit neuloa eniten?
Hei, mikä ohje on tämä tämän kirjoituksen aloituskuvan neule? Todella kaunis!