fbpx

Makramee eli solmeilu on trendikäs käsityö, jossa erilaisista langoista ja naruista tehdään seinävaatteita, amppeleita, valolyhtyjä, pussukoita ja muita tekstiilejä. Makramee on helppoa, perussolmuja on muutamia ja niistä saa yksinkertaisillakin tekniikoilla kymmeniä kauniita variaatioita. Kursseilla oppii makrameen perusteet nopeasti ja helposti.

Makramee on viehättänyt vuosisatoja ihmisiä. Solmuja on hyödynnetty käyttöesineissä sekä taiteessa. Makrameen historia juontaakin juurensa 1200-luvun arabikulttuuriin, jossa solmeillen tehtiin taidetta. Nykyisin makramee on suosittu harrastus; monet valmistavat itselleen, tuttaville sekä myös myyntiin makramee-tuotteita.

Makramee-purkki

Elämänpuodin makramee-kurssit

Järjestämme makramee-kursseja Elämänpuodilla sekä tilauksesta myös muualla. Yleisökursseja olemme järjestäneet Kurussa, Mäntässä, Vilppulassa sekä yhteistyökumppaniemme luona.

Kurssilla jokainen voi valita haluamansa mallin, jota työstää. Kurssille ei ole lähtötasovaatimuksia, vaan jokainen oppii alkeista alkaen solmuja. Edistyneemmille on mahdollista opettaa myös erilaisia vaativampia solmutekniikoita, kuten kruunusolmuja.

Kursseillamme opit:

  • valitsemaan työhön sopivan langan
  • mittamaan sopivan määrän lankaa työhön
  • aloittamaan työn
  • perussolmut eli vähintään leivonpään, tasosolmun, kaksoistasosolmun, silmusolmun sekä kohosolmun
  • Valmistat amppelin, seinävaatteen tai valolyhdyn valintasi mukaan. Saat riittävät ohjeet voidaksesi tehdä työn valmiiksi itsenäisesti kotona
  • Keskeneräiseksi jääneiden töiden osalta (mikäli aloitat laajemman työn) saat kurssin jälkeen ilmaisen ohjauksen Elämänpuodilla halutessasi tai lähettää kuvan ongelmakohdastasi viestillä tai sähköpostilla, jolloin neuvomme puhelimitse tai ohjaamalla juuri sopivaan lisäohjeeseen

Varaa itsellesi makramee-kurssi

Makramee-kurssi Vilppulassa Elämänpuodilla

Elämänpuodin makramee-kurssi lähialueilla

Elämänpuodin kursseja järjestetään myös lähialueilla (mm. Mäntässä, Ruovedellä, Kurussa, Orivedellä). Jos kurssilistalla ei ole sinulle sopivaa kurssia, olethan yhteydessä.

Tutustu makramee-lankoihin verkkokaupassa