Elämänpuodin klubi - hyvinvointisi ja luovuutesi parhaaksi

Liity mukaan sisäpiiriin ja nappaa etukoodi - saat 10% alennuksen verkkokaupassa!


Betonista askartelu -työpajat ovat inspiroivia ja hauskoja lyhytkursseja, joilla valmistamme yhdessä betonista erilaisia puutarhakoristeita sekä pieniä käyttöesineitä.

Betonityöpajassa

 • opit perusteet betonimassan valmistamiselle
 • opit valamaan muotteihin betonitöitä
 • voit kokeilla pyyhkeiden avulla valmistaa betoniruukkuja
 • saat tietoa betonitöihin tarvittavista välineistä
 • opit valmistelemaan muotit ja välineet töitä varten
 • voit hyödyntää Elämänpajan työvälineitä, mm. betonimyllyä

Voit askarrella betonista valintasi mukaan

 • kynttiläalusia
 • tuikkuastioita
 • ruukkuja pyyhkeiden ja liinojen avulla
 • valaa muottiin laattoja
 • valaa luonnonlehdistä laattoja

Rapatessa roiskuu, sanotaan eli huomioi Betonista askartelu -työpajassa vaatetuksesi ja valitse työvaatteet, joissa eivät roiskeet haittaa. Kirpputoriltamme löytyy tarvittaessa suojavaatteitakin; hyödynnämme vanhat myyntikelvottomat (esim. pieni reikä vaatteessa) vaatteet työvaatteina.

Varaa paikka itselle ja ystävillesi betonityöpajaan

Usein kysyttyjä kysymyksiä betonitöistä

Mitä varusteita tarvitsen betoniaskarteluun?

Työpajaan et tarvitse välttämättä mitään mukaasi. Voit tuoda halutessasi vanhoja froteepyyhkeitä tai karheita kankaita sekä erilaisia kasvien lehtiä. Mikäli haluat tiettyyn muottiin valaa, voit ottaa muotin mukaasi.

Millaiset vaatteet minulla pitäisi olla betonitöissä?

Valitse helposti puhdistettavat vaatteet. “Rapatessa roiskuu” eli betonityössä voi saada roiskeita vaatteille. Kumisaappaat ovat hyvät jalkineet, mutta voit hyvin käyttää myös muita kenkiä, joiden pinnan saa puhdistettua vedellä ja rätillä.

Tarvitsenko hanskat?

Elämänpuodilta saat kertakäyttöhanskoja suojaamaan käsiäsi betonitöiden ajaksi. Hanskat kuluvat betonitöissä nopeasti, joten käytämme siksi kertakäyttöisiä hanskoja.

Milloin saan omat työni viedä mukanani?

Betonityöt kuivuvat vähintään vuorokauden, toiset työt kauemminkin. Voit hakea töitäsi seuraavana päivänä tai muutaman päivän kuluttua. Muotissa olevan työn voi siirtää muotissa, kun työ on jähmettynyt riittävästi.

Kauanko kestää, että betonityön kuivumisessa?

Betonin kuivuessa hitaasti se kovettuu enemmän. Työ on kokonaan kuiva 1-5 päivän kuluttua. Kuumalla ja kuivalla ilmalla kostutamme töitä, jotta niiden kuivuminen hidastuu eivätkä työt halkeilisi kuivuessaan.

Voinko maksaa kulttuurisetelillä?

Kulttuuriseteliä voi käyttää Askartele betonista -työpajan maksuun. Materiaalimaksu on erikseen eikä materiaaleja voi maksaa kulttuurisetelillä.

Paljonko on materiaalimaksu?

Materiaalina on rautakaupasta saatava tavallinen betoni, jonka maksu riippuu käyttämästäsi betonimäärästä. Maksu on n. 5-20 € yleisimmin. Jo 5 € materiaalimaksulla saa tehtyä muutamia luonnonlehtilaattoja tai 2-4 betonista ruukkua.

>