fbpx

Elämänpuodin käsityökurssit tarjoavat elämyksiä käsitöiden parissa. Valittavanasi ovat useat erilaiset käsityökurssit ulkona tehtävistä betonitöistä viehättäviin hopeakoruihin. Osa käsityökursseista voidaan toteuttaa myös tilauksesta kotona, mökillä tai työpaikalla.

Käsityökurssien maksuksi käy pankkikortti, käteinen sekä Smartum- ja ePassi-kulttuurimaksuvälineet. Varatessasi kurssin voit maksaa kurssimaksun myös tilisiirrolla etukäteen. Kurssien materiaalimaksu veloitetaan erikseen kursseilla materiaalin käytön mukaisesti; materiaalikustannuksista on tarkempaa tietoa kurssien kuvauksissa.

Luonnonyrteistä kosmetiikkaa

Teemme saippuoita, voiteita tai muuta luonnonyrttikosmetiikkaa käsin. Luonnonkosmetiikkakursseilla perehdytään kosmetiikassa käytettäviin luonnonyrtteihin sekä valmistetaan kosmetiikkaa, jota voi turvallisesti tehdä myös kotona kurssin jälkeen. Kurssit soveltuvat kaikille luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille, myös yli 12-vuotiaille lapsille.

Hopeasavi_rintaneula

Hopeasavesta koruja

Hopeasavikursseilla valmistetaan erilaisia koruja muovailemalla, sivelemällä tai pursottamalla. Hopeasavi on aidosta hopeasta valmistettua massaa, joka polttaessa muuntuu aidoksi hopeaksi. Kursseilla oppii perustekniikat, joten aiempaa kokemusta hopeatöistä tai hopeasavesta ei edellytetä. Edistyneempiä varten löytyy valikoimista myös haasteellisempia kursseja, joihin suositellaan perustaitojen osaaminen erillisesti.

Punotut hopeaketjut –Tulossa

Kurssilla valmistetaan perinteisiä punottuja koruja hopealangasta. Jokaisella kurssilla on mallit, joita kurssilla opetellaan valmistamaan. Hopeaketjukurssilla oppii perustaidot, joiden avulla voi kotona tehdä punottuja hopeakoruja ja esimerkiksi valmistaa kurssilla tehdyn korun pariksi pidemmän ketjun tai korvakoruja.

Nyplätyt hopeakorut –Tulossa

Nypläys on perinteinen menetelmä valmistaa pitsiä ja Rauma on tunnettu pitsikaupunki. Syntyperäisenä raumalaisena yrittäjä itse on perehtynyt yhtenä ensimmäisistä korunvalmistustavoista nyplätä hopealangasta koruja. Kurssilla oppii hopeanypläyksen perusteet sekä suunnittelemaan omia korumalleja nyplättyinä hopeakoruina.

Valolyhty

Makrame eli solmeilu

Elämänpuodin makramekursseilla opit perusteet makrametöiden valmistamiseksi. Makramekurssilla opitaan solmeilun perusteita, langan valintaa ja tavalliset solmut amppeleiden ja seinävaatteiden valmistamiseksi. Työpajat soveltuvat aloittelijoille sekä uusia solmuja opetteleville.

Elämänpuodin kursseilla yhdistyvät uusi ja vanha: yhdistämme kierrätysmateriaaleja uusiin lankoihin luoden uusia koriste- ja käyttöesineitä.

Unisieppari

Unisieppareita itselle ja lahjaksi

Unisiepparikurssilla valmistetaan kaunis unisieppari metallikehykseen. Kurssilla voi opetella perustyötavat, saada ideoita uusiin malleihin sekä erilaisten koristeiden kiinnittämiseen unisieppareihin. Hyödynnämme kurssilla kierrätysmateriaaleja uusien lisäksi.

Betonityöt

Betonitöitä muoteilla ja pyyhkeillä

Kesäisin järjestämme betonityöpajoja, joihin olet tervetullut osallistumaan. Työpajoissa valmistamme betonitöitä pihakoristeiksi ja hyötykäyttöön betonista käyttämällä muotteja, lehtiä ja pyyhkeitä töiden valmistamiseksi. Työpajoissa ehtii valmistamaan yhden tai useampia betonitöitä ja työt voi noutaa Elämänpuodilta kuivumisajan jälkeen seuraavana päivänä tai myöhemmin. Aiempaa kokemusta betonin käsittelystä ei tarvita.

Tunnelmaa kynttilöillä

Kynttiläpajoissa teemme erilaisia kynttilöitä valamalla, muovaamalla sekä kastamalla. Uusien muottien lisäksi valmistamme muotteja käytetyistä tavaroista, kuten muovisista juomapikareista.