Elämänpuodin klubi - hyvinvointisi ja luovuutesi parhaaksi

Liity mukaan sisäpiiriin ja nappaa etukoodi - saat 10% alennuksen verkkokaupassa!


Suolahuone on rentouttava ja puhdistava hoitolapalvelu. Suolahuone on kauttaaltaan vuorattu suolalla ja sisustettu rauhalliseksi. Hoidon ajan suolahuoneen ilmaan lisätään hienojakoista puhdistettua suolaa suolapölynä koneellisesti, jolloin hengitysilma sisältää hienojakoisia suolakiteitä. Hoito kestää 40 minuuttia ja sen aikana voi rentoutua musiikkia kuunnellen mukavasti rentoutuen.

Suolahuonehoitoja on kehitetty 1800-luvulta asti. Hoidon taustalla on havainto, että suolakaivoksissa työskennelleillä henkilöiden hengitys- ja iho-ongelmat olivat vähäisempiä, kuin muilla. Historiaan voit tutustua enemmän tästä.

Suolahuone

Suolahuoneen edut

Suolahuonehoito on rentouttava ja virkistävä rauhallisessa tilassa. Suolahoidossa iho ja keuhkot saavat puhdistavaa suolaa, joka estää haitallisten bakteerien toimintaa. Tutkimusten mukaan mm. tietyissä astman vaiheissa suolahuonehoidosta on hyötyä tukihoitona astmaattisista oireista kärsivälle. Suolahuonehoidosta voi hyötyä aivan jokainen iästä riippumatta. Erityisesti suolahuonehoidoista ovat hyötyneet ihmiset, joilla on erilaisia iho-oireiluja (esim. atoopikot, psoriaatikot tai aknen vaivaamat) sekä erilaisia hengitysteiden vaivoja kuten astmaa, keuhkoputkentulehdusta tai muita hengityselinsairauksia.

Suolahoidosta on koettu olevan hyötyä mm. seuraavasti:

 • hengitystiesairauksien jälkeen
 • helpottaa hengittämistä
 • puhdistaa ihoa
 • helpottaa stressiä
 • virkistää mieltä
 • helpottaa tukkoista nenää
 • lievittää kurkkukipua
 • nostaa elämänlaatua

Esteet suolahuonehoidolle

Suola on elimistölle välttämätöntä, mutta tietyissä tilanteissa suolahuonehoitoa on vältettävä. Mikäli et ole varma, soveltuuko suolahuonehoito sinulle, voit tarkistaa asian lääkäriltäsi.

Suolahuonehoito ei sovellu

 • kun sinulla on akuutti hengitystiesairaus (varaa aika vasta, kun ei ole tartuntariskiä)
 • mikäli sinulla on vakava hengitysvaikeus (ota tällöin yhteyttä terveydenhuoltoon)
 • jos sinulla on korkea verenpaine
 • mikäli sairastat kroonista sepelvaltimotautia
 • mikäli lääkärisi on kehoittanut sinua välttämään suolan käyttöä

Varaa suolahuone

Suolahuonevarauksen voit tehdä kätevästi alla valitsemalla ajankohdan sekä henkilömäärän 1-4. Sähköisen ajanvarauksen voit tehdä, kun ajanvaraukseen on vähintään 2 päivää aikaa.

Jos haluat suolahuoneen heti tai nopeammin kuin 2 päivän kuluttua, soita Elämänpuodille tai piipahda paikalla. Ennakkovalmistelujemme ansiosta suolahuone on käytettävissä heti (jollei se ole juuri varattuna).

Intialainen päänhieronta suolahuoneessa

Haluatko täydellisen rentoutuksen? Intialainen päänhieronta voidaan tehdä suolahuoneessa, jolloin saat yhdellä hoitoajalla rentouttavan päänhieronnan samalla, kun nautit suolahuonehoidon virkistävyydestä. Koska hieroja voi olla vain yhden hoitoajan suolahuoneessa päivässä, varaa yhdistelmähoito sopimalla hierojan kanssa ajanvaraus erikseen. Voit myös tehdä alustavan varauksen hoidolle varaamalla tästä ajan intialaiselle päänhieronnalle: ajanvaraus.

Kuinka monta henkilöä voi olla suolahuoneessa?

Suolahuoneessa voi olla 1-4 henkilöä kerrallaan.

Voiko lapseni olla suolahuoneessa kanssani?

Voi, suolahuone soveltuu kaikenikäisille. Alle 12-vuotiaille suositellaan lyhyempää suolahuonehoitoa ensimmäisillä kerroilla ja hoitoaikaa voi pidentää jokaisella kerralla.

Mitä puen päälleni suolahuoneeseen?

Voit olla suolahuoneessa uima-asussa tai alusvaatteilla, jos haluat ihollesi suolahoitoa. Mikäli haluat rentoutua ja suolahoitoa hengityksellesi, niin voit olla tavallisissa vaatteissa.

Kärsivätkö vaatteeni suolahoidossa?

Vaatteesi eivät vahingoidu suolahoidossa. Vaatteiden suojaksi saat halutessasi suojavaatteen, joka vähentää huomattavasti vaatteiden suolaantumista hoidon aikana. Vaatteisiin jäävä suola lähtee täysin tavallisessa pyykinpesussa.

Minulla on korkea verenpaine, voinko mennä suolahuoneeseen?

Suola vaikuttaa verenpaineeseen kohottavasti. Jos verenpaineesi on hoidossa ja tavallisella tasolla, ei suolahuonehoidolle ole estettä. Voit varmistaa suolahuonehoidon soveltuvuuden itsellesi lääkäriltäsi.

Olen juuri sairastanut hengitystieinfektion, voinko hoitaa hengitystäni suolahuoneessa?

Sairaana ollessa ei suositella suolahuonetta. Hengitystieinfektion jälkeen voit olla suolahuoneessa. Hoidosta monet kokevat hyötyä infektioiden jälkeen.

Minulla on astma, voinko hoitaa sitä suolahuonehoidolla?

Astma on sairaus, jota tulee hoitaa lääkärin antamien ohjeiden mukaan. Suolahuonehoito voi helpottaa hengittämistä. Sinun tulee kuitenkin käyttää astmalääkkeitä sekä noudattaa muita lääkärin antamia ohjeita. Suolahuonehoito ei poista astmalääkkeiden tarvetta eikä ole vaihtoehtoinen hoito lääkärin antamalle hoidolle.

Mitä hyötyä on suolahuonehoidosta?

Suolahuonehoito on hyvin rentouttavaa. Iholla suola virkistää ja raikastaa ihoa sekä kerää kosteutta iholle. Hengityselimistössä suola koetaan hengitystä virkistäväksi ja raikastavaksi. Olo on suolahuonehoidon jälkeen usein levännyt, piristynyt ja hengittäminen on monien mielestä vaivattomampaa.

Kauanko suolahuonehoito kestää?

Suolahuonehoito kestää 40 minuuttia. Hoidon jälkeen saat vettä ja teetä, jotka virkistävät elimistöä.

Miksi suolahuonehoidon jälkeen on juotava vettä?

Suola sitoo itseensä nestettä, joten on tärkeää saada riittävästi juotavaa samana päivänä.

>